dimecres, 3 de febrer del 2016

Portes corredisses

Comencem any al bloc parlant d'un element que actua com a organitzador i controlador dels desplaçaments als interiors, les portes, i en particular, les portes corredisses i els seus avantatges respecte les portes de batent.

 En tenim de diferents tipus: les que van penjades per una guia a la paret, com en el cas de la fotografia, i les que van integrades dins de la paret.Obra de Manolo Moreno, Impronta 65 VIII


El principal avantatge que trobem en aquestes portes és l'absència de previsió d'espai d'obertura de la fulla de la porta, permetent aprofitar més les estances. En el cas de les portes penjades hi ha d'haver una previsió d'espai a la paret per desplaçar la porta, però en el cas de les que tenim integrades a  l'envà, no hi ha cap guia que sobresurti ni espai addicional que haguem de tenir previst, és per això que es tracta d'un element molt necessari en  habitacions petites.

També és un element molt important per les persones amb mobilitat reduïda, aportant facilitat i comoditat en els seus desplaçaments.

Com a curiositat, us deixem aquest vídeo on podeu veure una porta molt especial que ens dóna unes prestacions força semblants a les d'una porta corredissa sense necessitat de tenir una guia a terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada