dimecres, 18 de març del 2015

Jardins verticals


Un jardí vertical és una instal·lació vertical amb plantes, que poden ser de diverses espècies i que tenen un mur com a estructura. Les plantes arrelen en petits compartiments, entre dos làmines de material fibrós ancorat a les parets. L’abastiment d’aigua es col·loca entre les làmines.

Poden ser interiors o exteriors i poden tenir grans dimensions o reduir-se a quadres de petites dimensions.
Els jardins verticals poden compensar la manca de sòl enjardinat en les ciutats, per augmentar-ne la superfície. És una manera perfecta d’adaptar la natura  a les zones urbanes, doncs cal molt poc espai per enjardinar molts metres quadrats.
Cal plantes especials pels diferents climes, així com la quantitat de rec i la barreja de sedum.
Els jardins verticals també s’anomenen parets vives i tenen un efecte beneficiós per la salut humana, animal i mediambiental. També ajuden a refrescar l’ambient a l’estiu i també absorbeixen les partícules molt fines i nocives per a la salut.
Proporciona una bellesa natural i relaxant i és molt flexible i dinàmic. Tant es poden plantar de forma controlada, com de forma aleatòria, donant aparences diverses. Es pot combinar la vegetació amb diferents materials per crear jocs de volums i colors.
Qualsevol paret pot ser un jardí vertical amb infinites possibilitats i combinacions i tant a l’interior com a l’exterior. Us animeu a tenir el vostre? 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada